מתכון לעוגת מילפיי

מאי 26, 2021 0 תגובות


ל- 9 מנות

לשכבות:
1 חבילה (300 גרם) בצק עלים לקרמשניט בונומי (לקניית מוצר לחץ כאן)

לקרם פטיסייר:
כוס וחצי (375 מ״ל) חלב (לקניית מוצר לחץ כאן)
1 כפית מחית/תמצית וניל (לקניית מוצר לחץ כאן)
4 חלמונים (לקניית מוצר לחץ כאן)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (לקניית מוצר לחץ כאן)
2 כפות (20 גרם) קורנפלור (לקניית מוצר לחץ כאן)
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 38% (לקניית מוצר לחץ כאן)

לעיטור:
אבקת סוכר (לקניית מוצר לחץ כאן)

מכינים את הקרם:
1. טורפים בקערה את החלמונים והסכור. 
2. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה.
3. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב עם המחית/תמצית וניל.
4. כשהחלב רותח יוצקים אותו בזרם דק, ותוך כדי טריפה מתמדת לקערת החלמונים.
5. מעבירים את התערובת לסיר ומביאים תוך כדי טריפה, לרתיחה.
6. מבשלים עוד דקה נוספת עד לקבלת תערובת סמיכה, מקפידים לטרוף כל הזמן.מסירים מהאש ומסננים מיד לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד כך שיכסה ישירות את הקרם עצמו.
7. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים ועד שהקרם קר (ניתן להכין מראש יום קודם).

מרכיבים:
1. כשהקרם קר לחלוטין, מוציאים אותו מהמקרר וטורפים אותו היטב.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד שהיא נטמעת לחלוטין.
3. מניחים בסיס אחד של בצק עלי קרמשניט בונומי על גבי צלחת הגשה.
4. מצפים במחצית מהקרם, מיישרים את פניו בעזרת מרית מדורגת.
5. מכסים בעלה נוסף ומצפים גם אותו ביתרת הקרם.
6. סוגרים בעלה שלישי, לפני ההגשה מנפים מעל החלק העליון אבקת סוכר לעיטור.
7. ניתן להעביר את הקרם לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת ולזלף עיגולים של הקרם עלגבי הבסיסים, יש לשמור בקירור שעתיים לפחות לפני ההגשה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

he_ILHebrew
דילוג לתוכן